Home / Blog / content : Verband tussen zoekmachineoptimalisatie, content en social media

Verband tussen zoekmachineoptimalisatie, content en social media 

De manier waarop mensen online zoeken naar informatie is niet in een patroon vast te stellen, wat betekent dat ze via verschillende wegen op uw website terecht kunnen komen. Vinden ze u via social media, zoekresultaten of een combinatie van beide? De realiteit is dat social media en zoekmachineoptimalisatie samen werken en daarbij elkaar ook nog eens versterken. Om een volledige zoekmachineoptimalisatietraject in te gaan, dient er ook gekeken te worden naar social media en uitstekende content.

Houd de volgende dingen in gedachte!

Bouw sneller aan uw merkbekendheid

Zowel zoekmachineoptimalisatie als het gebruik van social media helpen mee aan het online steeds bekender maken van uw merk. Terwijl SEO organische zoekmachineverkeer zal brengen, zal social media ervoor zorgen dat de content nog meer erkenning krijgt. Als uw aantal social media volgers groeit, zal dit ook leiden tot meer traffic. Op het moment dat de zoekmachine opmerkt dat uw content populair is, zal dit ten goede komen van de ranking. Het levert niet alleen een betere ranking op, maar via social media zult u ook tot een groter bereik komen. In dit geval werken zoekmachineoptimalisatie en social media samen om uw naam nog sneller te laten groeien.

Bevorder natural links

Het zelf bouwen van back links gebeurde vaak in het verleden. Google ziet dit als een netwerk van links om de pagerank te manipuleren en dat is niet toegestaan.

De nieuwe tactiek is om zoekmachineoptimalisatie en social media te laten samenwerken en de natural links komen er vanzelf aan. Op het moment dat mensen enthousiast over de content zullen ze dit willen delen met anderen. Dit leidt tot hoge kwaliteit natural links.

Zorg voor goede kwaliteit content

Content knoopt de twee strategieën samen. Goede content zal ertoe leiden dat er meer traffic naar de site komt, zeker op het moment er meerder kwalitatief goede content pages zijn. Er zal ook meer op social media worden besproken omdat u meer naamsbekendheid krijgt en de kwaliteit van de content in orde is. Echter is wel gebleken dat alleen goede kwaliteit content niet genoeg is. Hoe consistenter u bent, hoe beter uw content zal presteren op social media en bij de zoekmachine.

Dus er komt meer kijken dan het optimaliseren van uw website en het daarbij laten. Een volledig zoekmachineoptimalisatietraject, plan voor het gebruik van social media en het maken van goede kwaliteit content dat mensen aantrekt is van essentieel belang.

 


Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op gebied van Ecommerce en Online Lead Generatie? Schrijf je nu in!
Copyright © 2019   |   Top