Home / Blog / SEO : 2. Hoe mensen met zoekmachines omgaan

Hoofdstuk 2 Hoe mensen met zoekmachines omgaan

Een van de belangrijkste elementen bij het opzetten van een online marketing strategie voor SEO is empathie voor uw publiek. Op het moment dat u begrijpt waar uw doelgroep naar op zoek is, kunt u deze effectiever bereiken en behouden.

In het algemeen zijn er 3 typen groepen te onderscheiden met betrekking tot zoeken via zoekmachines.

  • ‘Do’: deze groep is daadwerkelijk uit op het kopen, contact opnemen etc.
  • ‘Know’: deze groep is op zoek naar informatie.
  • ‘Go’: deze groep is op zoek naar een bepaalde website waar men naartoe wilt, bijv. facebook, een voetbalclub etc.

De belangrijkste vraag die zoekmachines zichzelf afvragen is: Krijgen de bezoekers op de website de informatie die ze graag willen hebben? De verantwoordelijkheid van de zoekmachine is om relevante websites aan hun bezoekers te tonen. Vraag je dus duidelijk af waarom de bezoekers naar je website komen en lever dit dan ook.

De kracht van SEO

Waarom zou je tijd en middelen investeren in SEO? Wanneer er wordt gekeken naar het gebruik van zoekmachines zijn er fascinerende cijfers uit diverse onderzoeken te halen. Google is al jaren de nummer 1. Dit blijkt ook als er gekeken wordt naar de cijfers uit 2015 m.b.t. het gebruik van zoekmachines in Nederland.

cijfers zoekmachinegebruik in nederland

Google is duidelijk de nummer 1. Wat ook opvalt is dat slechts 3% van de internetgebruikers op de desktop/laptop geen zoekmachine gebruiken. Dit betekent dat zij rechtstreeks naar een bepaalde website gaan. De rest van de internetgebruikers maken wel gebruik van zoekmachines. Een goede ranking in Google is dus van groot belang.

Wij, Kansocial, gaan de komende tijd nog meer artikelen over SEO publiceren. Deze artikelen zullen op onze site komen te staan. Wilt u hier niks van missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief waarin wij u de artikelen per mail zullen toesturen. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen indien wij wat voor u kunnen betekenen met betrekking tot SEO of andere diensten.


Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op gebied van Ecommerce en Online Lead Generatie? Schrijf je nu in!
Copyright © 2019   |   Top